• Cím: xxx • Tel: 06-70-337-8424

  Autóklíma karbantartás

  KLÍMATÖLTÉS

  Az autó légkondicionáló berendezéséből évente a hűtőközeg akár 15-20 százaléka is elillanhat. Ha a klímaberendezés nem képes lehűteni a kocsiszekrényt akkor valószínű, hogy a rendszerben kevés a gáz, vagy az teljesen el is távozott. Ebben az esetben a klímagáz mennyiségét a gyári értékekre kell visszaállítani. A töltés, az R134a gázzal, a járműiparban jelenleg leggyakrabban használt hűtőközeggel, illetve a 2012-től szabványos R1234yf gázzal történik. Az elkoszolódott pollenszűrő is csökkenti a klíma hatásfokát, ezért évente – az időszakos szerviz alkalmával – javasolt a cseréje. Autótípustól függően változik a töltet mennyisége, de ezt a korszerű gépeink beprogramozva tudják és teljesítik a gyári értékeket. A rendszerben keringő a kenést elősegítő olajat is cseréljük együtt a gázzal. Ez az olaj felelős a kompresszor kenéséért is, illetve a gumitömítések elöregedésének a megakadályozása is a feladata. Ezért mondjuk Mi is, hogy a karbantartási munkák elkerülhetetlenek.

   

  ÓZONOS TISZTÍTÁS

  A virusok terjedésének megakadályozása érdekében nagyon hasznos az ózonos tisztítás, mert az ózongáz az egyik legerősebb fertőtlenítéshez használt hatóanyag, így a levegőben, felületeken megtapadó vírusok, baktériumok és gombák elleni harcban is hatékony segítség. Az ózongázzal történő kezelés során semmilyen vegyszerre nincs szükség, így a tisztítási folyamat környezetbarát. Amikor a rendkívül reaktív ózonmolekulák baktériumokkal, vírusokkal és egyéb szagokat okozó részecskékkel érintkeznek, bekövetkezik az oxidáció, amely során ezek a káros részecskék elpusztulnak, miközben az ózonmolekula oxigénné alakul át a kémiai folyamat végén. Tehát a kezelés után nem marad más, mint friss, oxigéndús levegő. A gépünk minden igényt kielégít, 20 perc a munka elvégzése és ezután a kocsiszekrény kiszellőztetése 10 perc még.

   

  IDŐSZAKOS KARBANTARTÁS

  Időszakosan ellenőriztesse az A/C rendszer állapotát a saját kényelme és egészsége érdekében. A karbantartás előnyei: Stabil hőmérsékletet garantál az utastérben, optimalizálja az utastérben levő nedvesség szintjét, véd a légkörben levő szennyező anyagok ellen és csökkenti az allergiás megbetegedések kockázatát, megelőzi az alkatrészek korai meghibásodását és a költséges javításokat és eltávolítja a kellemetlen szagokat.